انتخاب جنس مخزن آب
جنس مخزن ، مهم ترین فاکتور از فاکتور های خرید مخزن است. مخزن آب پلاستیکی و مخزن آب فلزی ، در دو دهه اخیر جز پر طرفدار ترین مخازن ذخیره آب در ایران هستند. اما به دلیل مزایای مخازن آب پلاستیکی که از پلی اتیلن بهداشتی و با کیفیت ساخته شده اند موجب شده کمتر کسی به دنبال خرید مخزن فلزی باشد ؛ چون این مخازن یک مشکل رایج دارند که این مشکل ، خوردگی و زنگ زدگی آنهاست. همانطور که گفته شد مخازن پلی اتیلن مزایای بیشتری نسبت به مخازن فلزی دارند و اغلب از مخازن پلی اتیلن بهداشتی استفاده می شوند مگر اینکه محل نصب مخزن به گونه ای باشد که در کنار شعله های آتش قرار بگیرد و یا امکان برخورد بسیار شدید اجسام به مخزن وجود داشته باشد. البته معمولا محل نصب مخزن در محل های ایمن انجام می شود و کمتر شاهد چنین مواردی خواهیم بود.
تعیین لیتراژ و حجم مورد نیاز مخزن
محاسبه حجم مخزن آب مورد نیاز هر ساختمان از اموری است که در هنگام ساخت ساختمان های مختلف مورد توجه قرار می گیرند. زیرا هر ساختمانی مجاز به انتخاب مخزن به حجم دلخواه خود نیست و انتخاب مخزن آب باید بر اساس استاندارد های مصوب سازمان آب و فاضلاب بایستی انجام پذیرد. محاسبه حجم منبع ذخیره آب برای هر ساختمان با توجه به تعداد طبقات ، شمار واحد ها و سرانه مصرفی خانوار قابل محاسبه و تعیین است. محاسبه حجم دقیق مخزن ذخیره آب را در قالب یک مثال برای شما شرح خواهیم داد :
با فرض یک آپارتمان 8 واحدی و 2 واحد در هر طبقه و 4 نفر در هر واحد ، و میانگین آب مصرفی 250 لیتری به ازاء هر نفر داریم : 250*32=8000 لیتر (32 نفر ، تعداد افراد ساختمان است)
8 ساعت در 24 ساعت شبانه روز هیچگونه آبی توسط افراد موجود در ساختمان استفاده نمی شود که این زمان به زمان استراحت ساختمان معروف است. این زمان را از حجم مورد نیاز کسر می کنیم : 8000 تقسیم بر 16 = 500 لیتر
در نتیجه به ظاهر یک مخزن 500 لیتری برای ساختمان کافی است اما باید توجه کرد حدود 4 ساعت در شبانه روز ساعت پیک مصرف آب است و اگر همه واحد ها اقدام به مصرف آب نمایند مخزن خالی شده و امکان سوختن پمپ و تجهیزات مخزن وجود خواهد داشت. به همین دلیل این حجم را در 4 ساعت ضرب می کنیم : 500*4=2000
عموما به دلیل نصب اتصالاتی همچون شناور و سرریز درون مخزن ، حجم واقعی مخزن از حجم اسمی آن کمتر است و این یک امر کاملا طبیعی است. در نتیجه حدودا 300 لیتر برای این فضای خالی در نظر گرفته می شود. همچنین اگر بخواهیم ضریب اطمینان 30 درصدی را برای مواقعی مثل قطع شدن لوله کشی سراسری آب ، تعمیرات یا سرویس های دوره ای و ... در نظر بگیریم ، به مخزنی به حجم تقریبی 3000 لیتر میرسیم.
عموما همان مخزن 2000 لیتری یا 2500 لیتری برای چنین ساختمانی کافی است و نیازی به مخزن 3000 لیتری نیست ، اما به هر حال محاسبه علمی حجم مخزن به این شکل می باشد.
فضای بیرون یا فضای داخل ساختمان
مخازنی که قرار است در فضای خارج از ساختمان که در معرض روشنایی یا نور خورشید هستند قرار داده شود ، بهتر است از نوع مخازنی باشند ، که نور از آنها عبور نمی کند زیرا منبعی که در معرض نور آفتاب قرار گیرد و نور از آن عبور کند مستعد رشد جلبک و باکتری می شود. پیشنهاد ما برای استفاده مخزن ذخیره در فضای باز ، مخازن سه لایه یا چهار لایه رادمهرپلاست است.
اما در فضا های تاریک و بسته یا فضا های داخل ساختمان ، که نور خورشید وجود ندارد می توان از مخزن تک لایه نیز استفاده کرد.
برای انتخاب مکان نصب مخزن ، بین موتورخانه یا پشت بام ، که دو مکان اصلی جهت نصب مخزن آب در ساختمان ها هستند ، با توجه به محدودیت های موجود تعیین می شود که نصب مخزن در کدام یک از این مکان ها بهتر است. به طور کلی در صورتی که همواره با مشکل قطعی برق ساختمان مواجه هستید بهتر است مخزن آب را در پشت بام نصب کنید تا با کمک نیروی گرانش و فشار ثقلی هنگام قطع برق امکان استفاده از آب مهیا باشد ، در غیر اینصورت نصب مخزن در موتورخانه یا پارکینگ مناسب تر است.
محدودیت های محل نصب
دامنه انتخاب برای محل نصب مخزن ، ممکن است به دلیل سایز فضای نصب یا موانع احتمالی در محل نصب ، محدود شده باشند.
اگر فضای نصب شما دارای محدودیت ارتفاع است ، میتوانید از مخازن افقی استفاده کنید و اگر برای نصب مخزن خود ، دارای محدودیت مساحت هستید و با ارتفاع بیشتر مشکلی ندارید ، مخازن عمودی یا عمودی بلند مناسب شماست.
برای استفاده بهینه از فضا های کوچک و خاص زیر راه پله ها ، مخازن پلی اتیلن زیرپله طراحی شده است. شکل هندسی و نوع طراحی این مخازن مخصوص جا گذاری در فضای زیرپله هاست. البته ممکن است مخازن افقی کوچک هم برای این فضا به کار روند اما بهتر است با خرید مخازن زیرپله ، بهترین و بیشترین استفاده را از فضای موجود ببرید.
اگر در طبقه همکف یا طبقات پایین فضای کافی ندارید و تصمیم گرفته اید برای نصب مخزن از پشت بام استفاده کنید ، بهترین انتخاب مخازن افقی است. این مخازن به دلیل ارتفاع کم ، در برابر وزش باد مقاوم هستند و همچنین فشار وارده بر سقف را در سطح بیشتری پخش میکنند.
گزینه دیگر برای فضا های محدود ، خرید چندین مخزن کوچکتر و متصل کردن آنها به یکدیگر است.
انتخاب نوع مخزن از نظر ظاهری
مخازن پلی اتیلن رادمهرپلاست از نظر شکل ظاهری به انواع مختلفی تقسیم می شوند که عبارت اند از : مخازن افقی ، مخازن عمودی ، مخازن عمودی بلند ، مخازن بیضی ، مخازن زیرپله
اینکه کدام یک از مخازن ، انتخاب بهتری برای منزل یا ساختمانتان است بستگی زیادی به محل نصب . لیتراژ مد نظرتان دارد. البته بودجه ای که برای خرید مخزن آب در نظر گرفته اید هم می تواند تاثیر گذار باشد زیرا قیمت مخازن پلی اتیلن در دسته ای مختلف ظاهری ، با لیتراژ های یکسان معمولا متفاوت است. در مورد قیمت مخازن نیز در ادامه این مقاله ، به طور مفصل خدمتتان توضیح خواهیم داد.
ضد جلبک ، آنتی یووی و آنتی باکتری بودن مخزن
اگر قرار است مخزن خود را در جایی نصب کنید که در معرض تابش نور خورشید قرار می گیرد ، مخزن شما باید حتما ضد جلبک باشد. مخازن سه لایه و چهار لایه رادمهرپلاست به دلیل داشتن لایه رنگی و موادی به نام مستربچ ، از عبور نور خورشید به داخل مخزن جلوگیری می کند و همین مورد باعث ضد جلبک بودن و آنتی باکتری بودن مخزن می شود.
همچنین در خرید مخزن ، باید آنتی یووی بودن بدنه آن را در نظر بگیرید. در مخازن ساخته شده از پلی اتیلن ، تثبیت کننده های نور ماوراء بنفش برای استفاده در کاربرد های بیرونی اضافه میشود. این یعنی مخازن پلی اتیلن استاندارد ، همگی در لایه بیرونی خود دارای خاصیت آنتی UV هستند و دچار پوسیدگی و ترک نمی شوند.
استاندارد ، سیب سلامت و بهداشتی بودن مخزن
مخازن پلاستیکی باید از مواد فود گرید و کاملا بهداشتی تولید شوند اما متاسفانه برخی از برند های تقلبی با مواد دست دوم و بازیافتی این مخازن را تولید و با قیمت پایین تری به فروش می رسانند و سلامت مصرف کنندگان را به خطر می اندازند. بنابراین در هنگام خرید اطمینان حاصل کنید ، مخزنی که خریداری می کنید کاملا بهداشتی است و از آب ذخیره شما به درستی نگه داری می کند. شرکت های معتبر تولید مخزن ، گواهی نامه های ملی و بین المللی مثل گواهی استاندارد ، پروانه بهداشتی و سیب سلامت را از سازمان غذا و دارو دارند که قابل استعلام نیز می باشد.
گارانتی و خدمات پس از فروش
مشتریان گرامی باید نکاتی را که در هنگام جا به جایی ، نصب و استفاده از مخازن پلی اتیلن وجود دارد رعایت کنند تا مشکلی در خصوص گارانتی آنها پیش نیاید. بروز مشکلات ناشی از استفاده نا صحیح از مخازن و عدم توجه به نکات ایمنی ، آنها را از دایره خدمات گارانتی خارج خواهد ساخت. برای اطلاع از نکات ایمنی کلیک کنید.
قیمت مخزن و هزینه های اتصالات و لوازم جانبی
یکی از تاثیر گذار ترین مواردی که در خرید مخزن آب موثر است ، قیمت و هزینه نهایی و تمام شده مخازن است و مشتریان گرامی باید این نکنه را در نظر بگیرند که بهترین مخزن برای خرید ، مخزنی است که علاوه بر داشتن ویژگی های اصلی و نکات مهمی که گفته شد ، قیمت مناسب و واقعی خود را داشته باشد. برای محاسبه این قیمت نهایی باید به دو نکته توجه داشته باشید:
1. قیمت مخزن آب : بهترین مخازن از لحاظ مقرون به صرفه بودن و کیفیت ، مخازن پلی اتیلن هستند. همچنین قیمت بالاترین کیفیت مخزن پلی اتیلن از پایین ترین کیفیت مخازن در نوع دیگر ، بهتر است. با این حال قیمت مخزن های پلی اتیلن با توجه به مواد اولیه به کار رفته در آن ، سایز ، شکل و طرح و روش ساخت آن متفاوت است.
اگر محدودیت برای محل نصب مخزن ندارید ، ما پیشنهاد می دهیم که از مخازن عمودی رادمهرپلاست استفاده کنید. زیرا مخازن عمودی نسبت به دیگر مخازن پلی اتیلن قیمت مقرون به صرفه تری دارند. دلیل این تفاوت قیمت را می توانید در بخش سوالات متداول مطالعه کنید.
2. هنگام خرید یا سفارش مخزن اگر به اتصالات و لوازم جانبی نیاز دارید ، حتما در این مورد با کارشناسان شرکت صحبت کنید. مثلا مخازن پل اتیلن به طور معمول فاقد اتصالات ورودی و خروجی هستند که به درخواست مشتری ، بر روی مخزن نصب می شوند.
ساخت یکپارچه ، بدون درز و نشتی
بهترین روش تولید مخزن پلی اتیلن ، فرایند ساخت دورانی یا چرخشی است. این فرایند در فشار پایین و دمای بالا انجام می شود و در این حین ، قالب مورد نظر حین دو محور عمود بر هم به اندازه 360 درجه می چرخد تا یک شیئ یک تکه توخالی به وجود بیاید. در این روش مخازن پلی اتیلن به طور کاملا یکپارجه و بدون درز تولید می شوند و در این روش ضخامت لایه ها یکنواختی بیشتری دارند ، به همین دلیل از شکستن و ترک خوردگی مخازن جلوگیری می شود.
برای اطلاعات بیشتر در مورد روش تولید مخازن رادمهرپلاست به بخش سوالات متداول مراجعه فرمایید.
تعیین اتصالات و لوازم جانبی مورد نیاز
همانطور که گفته شد ، مخازن آب پلی اتیلن به صورت پیش فرض فاقد اتصالات ورودی و خروجی هستند و این اتصالات پس از درخواست مشتری و با توجه به سایزی که مورد نیاز است نصب می شود. عموماً یک ورودی به همراه شناور، یک خروجی ، یک سرریز و یک ونت یا هواکش بر روی مخزن آب نصب می شود. جنس فیتینگها عموماً از برنج ، پلی اتیلن و استیل می باشد. برای ذخیره آب ، بهترین و به صرفه ترین نوع اتصال ، اتصال برنجی است و سایر اتصالات برای مخازنی است که سیالاتی مانند اسید ها که دارای خاصیت خورندگی هستند را نگهداری می کنند.
ارسال و حمل مخازن با رعایت نکات ایمنی
در هنگام بارگیری ، ارسال و تخلیه مخازن آب باید نکات ایمنی رعایت شود. بارها دیده شده افراد مبتدی به دلیل عدم اطلاع از نکات و قلق های بارگیری و ارسال نادرست موجب آسیب رسانی به مخزن می شوند. مخازن آب پلاستیکی نسبت به مخازن فلزی وزن بسیار کمتری دارند و مخازن کمتر از 2000 لیتری به راحتی توسط 2 نفر قابل حمل و جا به جایی است اما برای مخازن بزرگ تر و حجیم تر ، حمل باید با احتیاط بیشتری صورت گیرد. از این رو برای خرید مخزن ، از وزن آن اطلاع پیدا کنید و برای جا به جایی آن ، از قبل فکر کرده باشید.
سخن آخر
خرید یک مخزن مناسب و با کیفیت ، نیاز به در نظر گرفتن نکات و جوانبی دارد که اگر رعایت شود می توان تا چندین سال ، بدون هیچ گونه مشکلی از مخزن استفاده کرد. شرکت رادمهرپلاست برای راحتی بیشتر شما ، مقاله بالا را در اختیارتان قرار داده است تا بتوانید با مطالعه آن و با آگاهی کامل ، انتخاب درستی داشته باشید و با خیال راحت اقدام به خرید محصول خود کنید.
همچنین شرکت رادمهرپلاست ، امکان خرید اینترنتی را نیز ، برای مشتریان و مصرف کنندگان گرامی ، فراهم کرده است. برای این کار می توانید با ورود به فروشگاه اینترنتی سایت رادمهرپلاست ، مخزن مورد نیاز خود را انتخاب کرده ، خرید خود را انجام دهید و سپس محصول خود را از نزدیک ترین نمایندگی شرکت ، تحویل بگیرید.